Edellisestä kirjoituksesta, josta on reippaasti toista vuotta, tähän päivään asti on olo useimmiten ollut tuon kuvan kaltainen.

Helmikuussa 2011 siis aloitin opinnot päihdetyönammattitutkinnon hankkimiseksi varsin innostuneena, suunnitelmana oli suorittaa ensimmäinen näyttö toukokuussa. Näinhän ei tapahtunut, sillä koliitti alkoi oirehtia jo huhtikuussa ja päätimme siirtää näyttötilaisuuden kesäkuulle. Lopulta, monestakin syystä, suunniteltu näyttö siirtyi syyskaudelle, mutta kesän vanhetessa jouduin toteamaan koliittin sitkeyden tuhdista lääkityksestä huolimatta. Tahto ja optimismi viivytti järkiratkaisun tekoa lokakuulle saakka, jolloin jouduin jäämään sairauslomalle ja opinto-ohjaajan kanssa tehtiin hakemus opintojen keskeyttämisestä puoleksi vuodeksi. Kevättalvella KELA päätti vaatia lisätutkimuksia omalääkärin b-lausunnon lisäksi ja määräsi sisätautilääkärin vastaanotolle ja kyseinen lääkäri kirjoitti lähetteen gastroenterologian osastolle perusteellisiin tutkimuksiin ja sairausloman 31.8.-12 asti. Koska olen tamperelainen, lähete käännettiin Hatanpään kantasairaalan erikoispoliklinikalle ja siten tutkimus käsitti kolonoskopian sekä veri- ja ulostetutkimuksen. Mitään uutta ei tutkimuksissa selvinnyt, mikä on sinänsä pelkästään etu, muttei tietenkään selitä miksi kollageenikoliitin oireet palaa aina lääkekuurin jälkeen entistä kivuliaampina. Laktoosirasituskoe on tehty ja keliakian vasta-aineet verestä tutkittu, mutta tällä hetkellä en tiedä niitten tuloksista, luultavasti tämän viikon aikana selviävää nekin.

http://www.crohnjacolitis.fi/cms/Kollageenikoliitti.204.0.html

Nytpä sitten odotan mahdollista kutsua kuntoutustutkimuksiin b-lausunnon mukaisesti työkyvyttömänä 30.11.-12 saakka seuraavin sairauksin: K52.88, F33, M13.9, M46.9, F41.0 ja F10.20.