Chinaskin setähän noin tokaisi, onneksi samassa hengessä ei tarvitse ainakaan tänään päivään lähteä! Sen sijaan jurppii jonkin verran se, että kirjoitin tuossa aiemmin kappaleen jos toisenkin, onnistuen kadottamaan ne jonnekin bittiavaruuteen!

Viis siitä, otetaan uusiksi. Nykyään ymmärrän, pitkästä aikaa, miksi ihmisillä alkaa otsasuoni tykyttää ja puheet muuttuvat kovaäänisiksi ja karkeiksi aina kun KELA mainitaan. Saadakseni sairauspäivärahani maksuun jouduin hyppäämään konttorissa, milloin mitäkin kuponkia hinaamassa, kuusi (6) kertaa. Eihän siinä mitään kummallista ole, mutta kun joka kerralla vakuutettiin, että kyllä nyt on varmasti kaikki tositteet ja IHAN OIKEASTI kiirehditään käsittelyä. Puhelimessa viikko takaperin virkailija sanoi: tästä on lähetetty työnantajalle selvityspyyntö eilen ja minä kiirehdin käsittelyä. Mainitsin sitä kiirehdityn jo jokusen kerran ja saaneeni vakuutuksen tositteiden riittävyydestä ja arvaa mitä kuului puhelimesta: vai niin, ei tänne mitään ole kirjattu ja selvitys on pakollinen. Onpa siinä sekin hupaisa puoli, että 1.6. käydessäni täytin työttömyyspäivärahahakemuksen ja kattos ville pirua, eipä ollutkaan eilen sitäkään missään!

Köyhät kyykkyyn! Onneksi kunnollisen, uuden luokkajaon pohjatyöt tehtiin jo 80-luvulla ja kuten mainittua, meikäisethän tuo vain hiekkaa pankkisalin lattialle. Kunnallinen (mielen-, varsinkin) terveydenhuolto, sosiaalihuolto ja tuo kansaneläkelaitos, unohtamatta työvoimatoimistoa, luuseria pompotellessa muuttaa usein nöyryyden nöyristelyksi ja ajan myötä vihaksi. Vääriä henkilöitä kun tarpeeksi kyykytetään yleensä tapahtuu jotain fataalia, valitettavasti lähinnä perheille ja ehkä naapureille. Arvaas minkälaisia lääkkeitä myytiin eniten jo kymmenen vuotta sitten?

Aikoinaan päätin, etten lue aamulla sanomalehteä, todettuani huonojen uutisten tulevan kuulluksi monta kertaa päivässä joka tapauksessa. Posiivista, tai edes eiSkandaalihakuista mässäilyä uutisissa ei juuri ole, vaikka kotomaassamme Amiriikassa asiaa tutkittiin jo, yllätys, yllätys, 80-luvulla. Positiivisella asenteella esitettyjä uutisia seurannut verrokkiryhmä oli huomattavasti terveempi ja tasapainoisempi kuin me tavikset. Mutta kaipa levikki ja näkyvyys on siinä määrin pyhää, että paskat ihmisten voinnista!

Hyvin menee, mutta menköön ja elämä on mukavata! Älkää uiko Juhannuksena sepalus auki!103976.jpgOnpahan muuten Tampereen KELAn kattoikkuna tuo.